Zobel white brun

am_ B_ C_ D_ go_
Farvekoder

Tysk: am_ B_ C_ D_ go_

Engelsk:  at_ B_ cchl_ D_ E_

Navn på andre sprog

Engelsk: Sable Marten

Tysk:

Finsk: Ruskeasoopeli white

Svensk: White Zobel brun

Norsk:

Mere information

Bundfarve: Blågrå til brungrå, på de mørke partier

Øjenfarve: Mørkebrun, kan have rubinglans

Klofarve: Mørkebrun

Navnet er lidt misvisende, da farven intet har at gøre med brunanlæget c. Uden dette er det genetisk en bleget sort, og Zobel sort ville genetisk have været et mere korrekt navn.

En mørk variant kan være næsten sort i farven.

Hvad siger farvekoden?
am_ B_ C_ D_ go_

Vi kan her se at hvad der adskiller denne farve fra vildtgrå er at:

– Den er har ottertegning, som giver kaninen vildtzoner. Grundet zobel genet bliver tegningerne bleget til hvidt

– Den er også zobel, som blegner den sorte farve og giver zobel brun.

– Den er gul, hvilket giver en gul zobel, men eftersom zobelanlæget også reducerer den gule farve, bliver den lys, næsten hvid, med mørkebrun zobeltegning.

Kan forveksles med:
En lys kan forveksles med White blå

Tegningens farve er en blanding af brune, såkaldte sepiafarvede, og beige toner. På den mørke variant er de mørste partier meget mørkebrune, næsten sorte, og overgår til en lysere, stadig mørkebrun, tone.
På den lyse variant er de mørkeste partier mørk beigefarvede. Denne farve går gradvist over i en lysere beige pastelfarve, som dog aldrig bliver så lys at den er hvid

Ovenstående tekst er taget fra Nordisk kaninstandard
For mere info, læs bogen “Nordisk kaninstandard”

Om White:
Hovedtegning:
Hovedet har tegningsfarven i næseborenes kant, en ring om øjet, og langt kanten af kæberne. Tegningen lang kæberne fortsætter hele vejen op til nakkekilen, så hovedets nederste kant indrammes af tegningsfarven, i en ring rundt om hovedet. Nakkekilen har en blanding mellem grundfarven og tegningsfarven, og er derfor ikke ligeså ren i farven, som den øvrige tegning. Nakkekilens tegning fortsætter op mellem ørerne. Set forfra ses tegningen som to farvede pletter på ørernes rod. Indersiden af ørerne har tegningsfarven.

Kroptegning:
Kroppen har tegningsfarven på brystet, bugen, indersiden af benene, undersiden af halen, samt sm stikkelhår på siderne. Brystets farve går sirekte over i bugens. Burgen skal være fri fra hår i grundfarven. Langs siderne, og ca 2/3 af kroppens højde sidder stikkelhårene jævnt fordelt i tegningsfarven, og skal strække sig langt ud over de grundfarvede dækhår. Jo flere og længere hårstrå, des bedre.

Navnet er lidt misvisende, da farven intet har at gøre med brunanlæget c. Uden dette er det genetisk en bleget sort, og Zobel sort ville genetisk have været et mere korrekt navn.
En mørk variant kan være næsten sort i farven.