Zobel white blå

am_ B_ C_ D_ go_
Farvekoder

Tysk: am_ B_ C_ dd go_

Engelsk:  at_ B_ cchl_ dd E_

Navn på andre sprog

Engelsk: Smoke pearl marten

Tysk:

Finsk: White sinisoopeli

Svensk: White zobel blå

Norsk:

Mere information

Bundfarve: Blågrå

Øjenfarve: Blågrå, kan have rubinglans

Klofarve: Elfenbensfarvet

Om zobel:
Zobelanlæget sidder på A-locus og er dominant over russertegning (an) og hvis rødøjet (a), men er recessiv overfor chinchilla (achi).
Anlægget virker ved at reducere den gule frve (fæomelanin) og delvist sort farve, så kaninen synes at være brun, med sort maske. Hos den blå variant er farven blevet fortyndet på kaninen bliver lysere blå, med en mørkere blå maske.
En mørk variant kan næsten være helt blå, mens en lys kan være meget lysegrå på kroppen, mens masken stadig er mørkegrå. At de bliver lysere kan betyde har anlæg for russertegning eller hvid rødøjet, på deres A-locus.

Hvad siger farvekoden?
am_ B_ C_ dd go_

Vi kan her se at hvad der adskiller denne farve fra vildtgrå er at:

– Den er har ottertegning, som giver kaninen vildtzoner. Grundet zobel genet bliver tegningerne bleget til hvidt

– Den er også zobel, som blegner den sorte farve og giver zobel brun.

– Den er blå. Blåtanlæget gør at farven fortyndes, og den istedet bliver zobel blå.

Kan forveksles med:
En mørk kan forveksles med en blå
En lys kan forveksles med en zobel siameser blå, eller en white blå

På den mørke varint er de mørkeste partier af farven, som på blå wiener, og skifter gradvist til en lysere blå tone. I den lyse variant er de mørkeste partier lyseblå. Denne farver skifter gradvist til en lyseblå pastelfarve, men den må aldrig blive så lys at den ser hvid ud

Ovenstående tekst er taget fra Nordisk kaninstandard
For mere info, læs bogen “Nordisk kaninstandard”

Om White:
Hovedtegning:
Hovedet har tegningsfarven i næseborenes kant, en ring om øjet, og langt kanten af kæberne. Tegningen lang kæberne fortsætter hele vejen op til nakkekilen, så hovedets nederste kant indrammes af tegningsfarven, i en ring rundt om hovedet. Nakkekilen har en blanding mellem grundfarven og tegningsfarven, og er derfor ikke ligeså ren i farven, som den øvrige tegning. Nakkekilens tegning fortsætter op mellem ørerne. Set forfra ses tegningen som to farvede pletter på ørernes rod. Indersiden af ørerne har tegningsfarven.

Kroptegning:
Kroppen har tegningsfarven på brystet, bugen, indersiden af benene, undersiden af halen, samt sm stikkelhår på siderne. Brystets farve går sirekte over i bugens. Burgen skal være fri fra hår i grundfarven. Langs siderne, og ca 2/3 af kroppens højde sidder stikkelhårene jævnt fordelt i tegningsfarven, og skal strække sig langt ud over de grundfarvede dækhår. Jo flere og længere hårstrå, des bedre.

Navnet er lidt misvisende, da farven intet har at gøre med brunanlæget c. Uden dette er det genetisk en bleget sort, og Zobel sort ville genetisk have været et mere korrekt navn.
En mørk variant kan være næsten sort i farven.